Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 7 kişinin yaşamını yitirdiği kozmetik fabrikası yangınına ilişkin davanın 4. duruşması öncesinde hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları adalet taleplerini dile getirdi.
7 KAMU GÖREVLİSİNİN DOSYASI BİRLEŞTİRİLDİ
Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen davada, 5'i tutuklu ve 1'i firari olmak üzere toplam 16 sanık yargılanıyor. Avukat Saruhan Efe Kadayıfçı, yapı kontrol ve zabıta gibi kamu görevlilerinin de dosyaya dahil edildiğini belirterek, benzer faciaların bir daha yaşanmaması ve adaletin tecelli etmesi için duruşmayı yakından takip ettiklerini vurguladı. Avukat Mürsel Ünder de sorumluluğu bulunan tüm isimlerin en alt düzeyden en üst düzeye kadar hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
AİLELERİN ACISI VE TEPKİSİ
Yangında kızı Nisa Taşdemir'i kaybeden anne Hatun Taşdemir, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığına dikkati çekerek çocuklarının ölümü hak etmediğini dile getirdi. Hayatını kaybeden Cansu Esatoğlu'nun babası İbrahim Esatoğlu ise evlatlarının can güvenliğinin sağlanamadığını belirterek sorumluların cezalandırılmasını istedi.