Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin farklı bölgelerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı uyardı. İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile bazı güneybatı ve doğu illerinde olumsuz hava koşulları bekleniyor.
SAĞANAK BU İLLERDE KUVVETLİ OLACAK
Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hatay genelinde de sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor.
FIRTINA İÇİN PEŞ PEŞE UYARILAR
Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Bitlis’in güney ve doğusunda kuvvetli, yer yer hamleli kuvvetli fırtına öngörülüyor. Isparta, Burdur ve Denizli çevreleri ile Antalya ve Muğla’nın iç kesimlerinde de rüzgârın zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Vatandaşların çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olması istendi.