Levent Gültekin: Çık bu bataklıktan!

Gazeteci - yazar Levent Gültekin, “Kürtler’e gidip şunu dememiz lazım: Abi çık buradan, çık bu bataklıktan, bu hücre yöntemiyle olmaz” dedi.
 Tarih: 08-02-2020 20:37:09   Güncelleme: 08-02-2020 21:37:09
Levent Gültekin: Çık bu bataklıktan!

 

Gültekin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) konuğu olarak Ankara Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuştu.

Teması “demokrasi” olan etkinlik, kötü hava koşullarına rağmen planlanan salona sığmayan kalabalık daha büyük bir salona alındığı için gecikmeli başladı.

Katılımcılar arasında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay iş insanları, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis üyesi ve İmaj Medya Grup Başkanı Adnan Yüce de yer aldı.

KÜRTLER’İN EŞİTLİĞİ

Levent Gültekin, Kürtler’in eşitliğini savunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Diyarbakır’daki çocukla İzmir’deki çocuğun eşit olduğu bir ülke için mücadele edeceğim ama bütün ülkenin partisiyim ben. Ben niçin Aleviler’in partisi olayım ki? Ben demokratların, eşitliklerin, özgürlüklerin partisiyim. Benim partime bu ilkelere uymak kaydıyla başörtülü de gelebilir, dindarı da, Sünnisi de, Atatürkçüsü de farketmez demesi gerekirken, hayır efendim o bize gelmez. Öbürü ülkücüler.”

Gültekin, “Sonra Tayyip Erdoğan Bey, ömür billah böyle yönetecek. Buradan çıkmamız için önce sizin çoğulculuğu kesinlikle benimsemeniz lazım. Beni niçin dinliyorsunuz? Çünkü ben değiştiğim için. Eğer siz de değişirseniz bilin ki insanlar size de kulak vermeye başlayacak” dedi.

Gazeteci -yazar, “Beni niye seviyorsunuz? Eski mahallemden çıkıp, insanlık ortak paydasına geldiğim için. Siz de aynısını yapın, göreceksiniz. Toplumumuzun böyle insanlara itibarı daha yüksek” ifadelerini kullandı.

SİLAHA SARILANLARA ELEŞTİRİ

Gültekin, “Mesela İzmir’e gideyim, Atatürkçüler’in ayağını yerden keserim. Atatürkçüler, ‘dünyada böyle bir lider yok’ diyebilirim. Ama ne faydası var, size bir faydası var mı? Sabah akşam size, Aleviler’e ne kadar ayrımcılık yapıldığını anlatsam inanır mısınız bana? Ya da adam gidiyor Diyarbakır’a ‘Kürtler’e şöyle yaptılar böyle yaptılar…” O da alkışlıyor demiyor ki, abi sen bana ne anlatıyorsun, ben zaten onu yaşıyorum” diye konuştu.

Levent Gültekin, “Kürtler’e gidip şunu dememiz lazım: ‘Abi çık buradan, çık bu bataklıktan, bu hücre yöntemiyle olmaz. Sen silaha sarıldığın için bu adam seni öldürme meşruyeti elde ediyor.’ Alevi’ye gidip şunu dememiz lazım: ‘Kendi içine kapanmaktan vazgeç, mezhep üzerinden birliktelik kurmaktan uzaklaş" dedi.

'YENİ BİR BİZ YARATALIM'

Gültekin, farklı fikir ortamlarına girdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Şimdi gidip oralara konuşmamız lazım. O yüzden her yeri dengelemeye çalışıyorum. Herkese gidiyorum ki bir birliktelik kuralım. Yeni bir biz yaratalım. Birbirimize kader ortağı olduğumuzu farkedelim. Dersim mutlu değilse İzmir’in, Trabzon’un, Samsun’un mutlu olmayacağını Hatay mutlu değilse burada bizim huzurlu oturamayacağımızı kabul etmemiz ve hep beraber yeni bir biz yaratmamız gerekiyor.”

LEVENT GÜLTEKİN KİMDİR?

Levent Gültekin, 1972 yılında Ardahan'ın Göle ilçesinde doğdu.

Anadolu Üniversitesi'nin Kamu Yönetimi Bölümü'nden lisans, Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Yeni Şafak gazetesinde çalışmaya başlamasıyla gazetecilik mesleğine de girmiş oldu. Yaklaşık beş yıl farklı görevler aldı ve bir süre Yeni Şafak'ın haber müdürü oldu.

2000 yılında Yeni Şafak'tan ayrılan Gültekin, Gerçek Hayat dergisini çıkartmaya başladı ve derginin genel yayın yönetmenliği görevini de üstlendi.

2007 senesinde Star Medya Grubu'nda İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, 2009'da TMSF idaresi altındaki Cine5'te yönetici olarak çalıştı.

Günümüzde Diken İnternet gazetesinde köşe yazıları yazmakta ve Medyascope yorum ve haber platformunda Ruşen Çakır ile gündemi değerlendirmektedir.

Gültekin, “Şatafatlı Mağlubiyet” (İslamcıların İktidarla İmtihanı) ve “Onurlu Çıkış” (İdeolojik Mahalleden Türkiye'ye) isimli kitaplara imza attı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI