Mardin'de ASELSAN yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı (İKA) Yarışması, final mücadelesinin ardından gerçekleştirilen kapanış töreniyle tamamlandı.
30 FİNALİST TAKIM MÜCADELE ETTİ
TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Artuklu Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 410 öğrenciden oluşan 30 finalist takım otonom araçlarıyla zorlu parkurda yarıştı. Yarışmada Gazi Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu "Teknomer Kara Muhafız" takımı en iyi takım ruhu ödülünü alırken, Konya Teknik Üniversitesi "Kapsül Raclab Rover" takımı en iyi tasarım ödülüne layık görüldü. Dereceye giren takımların Şanlıurfa'daki ana etkinlikte açıklanacağı duyuruldu.
"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ GENÇLERİMİZE ÖZGÜVEN KAZANDIRIYOR"
Kapanış töreninde konuşan Mardin Vali Tuncay Akkoyun, tarihi şehrin El-Cezeri'nin ilim mirasıyla yeniden teknolojinin merkezi haline geldiğini ifade etti. Gençlerin otonom sistemler ve yazılımlarla Türkiye'nin geleceğini inşa ettiğini belirten Akkoyun, Milli Teknoloji Hamlesi'nin gençlere yeteneklerini ürüne dönüştürme özgüveni kazandırdığını vurguladı.
"HEDEFİMİZ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE"
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise TEKNOFEST'in küresel bir teknoloji hareketine dönüştüğünü belirterek yarışan gençlerin gelecekte Çelik Kubbe, sağlık ve ulaşım teknolojileri gibi hayati projeleri sırtlayacağını dile getirdi. Akyol, tam bağımsız ve teknoloji üreten bir Türkiye hedefi doğrultusunda gençlerin hayallerini desteklemeyi sürdüreceklerini aktardı.