Akşener: Susmam, susamam…

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Milletim dertliyken susmam, susamam, susmayacağım” dedi.
 Tarih: 28-01-2020 12:40:44
Akşener: Susmam, susamam…

Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreme değinen Akşener,  şunları söyledi:

"Acılar ve felaketler üzerinden, siyaset yapılmaz. Böyle zamanlarda birlik ve dayanışma ruhu öne çıkmalıdır. Siyaset de bu ruhu destekleme odaklı yapılmalıdır. Gün, milletçe tek yürek olup, yaralarımızı sarma günüdür."

Akşener, vatandaşın gerçek gündeminin ekonomi olduğunu söyleyerek, "Bugün dört kişilik bir ailenin, sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için, günlük en az 72 lira 58 kuruş, yani aylık 2 bin 178 liralık harcama yapması gerekiyor. Bugün bu paranın yanına yaklaşamayan emekli aylığı alan vatandaşlarım var. Türkiye'de çalışanların yüzde 40'ı geçimini asgari ücretle sağlıyor" diye konuştu.

Akşener, daha sonra şunları kaydetti:

"Vatandaş artık kombinin düğmesini tedirgin çeviriyor. Dünyada, bütçesindeki paya göre, elektrik ve doğal gaza, bu kadar fazla para ödeyen başka hiçbir ülke bulamazsınız. Bu israf ekonomisinde, keyfi harcamalar için daha fazla vergi toplamak gerekiyor da onun için. Hal böyleyken, ülke gündeminin, çılgınlıklarla, suni meselelerle işgaline izin veremeyiz. Bunları konuşacağız. İsteseler de istemeseler de konuşacağız. Herkes bizden hak ettiği sözü duyacak. Milletim dertliyken susmam, susamam, susmayacağım."

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI