Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

MİT Başkanı İbrahim Kalın Abu Dabi'de üst düzey güvenlik görüşmesine katıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Birleşik Arap Emirlikleri'nde üst düzey temaslarda bulundu. Abu Dabi'deki görüşmede bölgesel güvenlik, istikrar ve iki ülke arasındaki stratejik iş birliği ele alındı.

GÜNDEM 03.11.2026 17:42 Gaye Günel Okuma Süresi: 1 dk
MİT Başkanı İbrahim Kalın Abu Dabi'de üst düzey güvenlik görüşmesine katıldı
Paylaş:
N

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kalın, temasları kapsamında BAE Devlet Başkan Yardımcısı Mansur bin Zayid tarafından kabul edildi.

Görüşmede bölgesel güvenliğin güçlendirilmesi ve istikrarın korunmasına yönelik ortak çalışmalar değerlendirildi.

ABU DABİ'DE ÜST DÜZEY GÜVENLİK ZİRVESİ

İbrahim Kalın ile Mansur bin Zayid arasındaki görüşmeye BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayid ve Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali eş-Şamisi de katıldı.

Üst düzey isimlerin bir araya geldiği toplantıda, bölgesel barış ve güvenliğe katkı sağlayacak ortak çabalar üzerinde duruldu.

TÜRKİYE İLE BAE ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK VURGUSU

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Göktaş, iki ülke arasındaki iş birliğinin bölgesel istikrara katkı sağlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"BAE ile stratejik ortaklığımızın, bölgesel güvenlik ve barışın tahkimine ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz."

BÖLGESEL GÜVENLİK VE İSTİKRAR ELE ALINDI

Kalın'ın Abu Dabi temaslarında, Türkiye ile BAE'nin bölgesel güvenlik konularındaki ortak çalışmalarının güçlendirilmesi ön plana çıktı.

Görüşmenin ardından belirli bir anlaşma veya yeni bir ortak mekanizma kurulmasına ilişkin açıklama yapılmadı. Ancak temaslarda iki ülkenin güvenlik ve istikrar alanındaki iş birliğini sürdürme iradesi vurgulandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Filiz Makarna'dan yeni karar: Türk buğdayı ifadesi geri dönüyor!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Filiz Makarna'dan yeni karar: Türk buğdayı ifadesi geri dönüyor!
WhatsApp
İhbar Hattı