Bakırköy'deki bir güzellik merkezinde, müşterilere ait görüntülerin izinsiz olarak kaydedilip sosyal medya üzerinden parayla izlettirildiği iddiaları üzerine iki kişi gözaltına alındı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayetçi olan dört müşteri, A.K.Ş, M.Y, B.M.A ve F.C.K'nın, merkezdeki işlemleri sırasında gizli kamera ile görüntülerinin kaydedildiğini belirterek soruşturma başlatılmasını talep etti.
GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER
Soruşturma çerçevesinde Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri iş yerinde yaptıkları aramada, gizli kamera düzeneklerinin bulunduğu yedi cihaz ve çok sayıda dijital materyal ele geçirdi. Yayımlanan içerikler arasında 14 bin video olduğu tespit edildi. İş yeri sahibi F.Ö. ile gizli kamera sistemini kurduğu belirtilen E.S.C, "özel hayatın ihlali", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" ve "müstehcenlik" suçlarıyla gözaltına alındı.
ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Bakırköy Adalet Sarayı'na götürüldü. Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanma talepleriyle hakimliğe sevk edildikleri öğrenildi.