Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

NATO protestoları soruşturmasında yeni gelişme: 33 kişi için tutuklama talebi

İstanbul'da NATO protestolarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 43 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık, 33 kişi hakkında tutuklama, 10 kişi hakkında ise adli kontrol talebinde bulundu.

GÜNDEM 08.07.2026 16:22 Mazhar Taha Akkaya 86 okuma Okuma Süresi: 1 dk
NATO protestoları soruşturmasında yeni gelişme: 33 kişi için tutuklama talebi
Paylaş:
N

İstanbul'da NATO karşıtı protestolara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli süreçte yeni bir aşamaya geçildi. Gözaltındaki 43 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık, şüphelilerden 33'ü hakkında tutuklama, 10'u hakkında ise adli kontrol uygulanmasını talep etti.

33 KİŞİ TUTUKLAMA TALEBİYLE HÂKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Gelişmeyi Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi duyurdu.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, gözaltındaki ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Ezgi Önalan, dernek üyesi Avukat Yunusemre Işık ve diğer şüphelilerin adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, savcılık 33 kişi hakkında tutuklama, 10 kişi hakkında ise adli kontrol talebinde bulundu.

ÇHD'DEN AÇIKLAMA

ÇHD İstanbul Şubesi'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"NATO'nun güvenliği için ev baskınlarında gözaltına alınan Şube Başkanımız Av. Ezgi Önalan, üyemiz Av. Yunusemre Işık ve müvekkilleri adliyeye getirildi ve tutuklama talebiyle sevk edildiler. Toplamda 33 kişi tutuklama ve 10 kişi adli kontrol istemiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi."

Şüphelilerin tutuklanıp tutuklanmayacağına sulh ceza hâkimliğinin vereceği kararın ardından netlik kazanacak.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ekrem İmamoğlu hakkında yeni soruşturma
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ekrem İmamoğlu hakkında yeni soruşturma
WhatsApp
İhbar Hattı