Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

NATO Zirvesi öncesi Ankara’da yasak kararı

Ankara Valiliği, NATO Zirvesi öncesinde 6-12 Temmuz tarihleri arasında kamuya açık etkinliklerin durdurulduğunu açıkladı.

GÜNDEM 04.06.2026 19:50 Nahibe Demirel 99 okuma Okuma Süresi: 2 dk
NATO Zirvesi öncesi Ankara’da yasak kararı
Paylaş:
N

Ankara Valiliği, kentte düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde kamuya açık etkinliklere yönelik geçici kısıtlama kararı aldı.

Karara göre, 6 Temmuz 2026 Pazartesi günü saat 06.00 ile 12 Temmuz 2026 Pazar günü saat 24.00 arasında Ankara’da kamuya açık bazı etkinliklerin yapılması durduruldu.

KONSER, PANEL VE MEZUNİYET TÖRENLERİ KAPSAMDA

Valilik açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek etkinliklere ilişkin kararın alındığı belirtildi.

Bu kapsamda sınav, sempozyum, panel, mezuniyet töreni, şenlik, konser, eğlence, kutlama ve benzeri kamuya açık etkinliklerin yapılmayacağı bildirildi.

ZİRVE 7-8 TEMMUZ’DA ANKARA’DA YAPILACAK

NATO’nun resmi duyurusuna göre 2026 NATO Zirvesi, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin duyurusunda, zirvenin Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacağı açıklanmıştı. Zirvede, üye ülkelerin liderlerinin ittifakın gündemindeki önemli başlıkları ele alması bekleniyor.

KAMU PERSONELİ İÇİN DE İDARİ İZİN DÜZENLEMESİ

Zirve haftasına ilişkin alınan tedbirler yalnızca etkinliklerle sınırlı kalmadı. Haber kaynaklarına yansıyan bilgilere göre, Ankara’daki bazı ilçelerde görev yapan kamu personeli için de 6-12 Temmuz haftasında idari izin düzenlemesi planlandı.

Düzenlemenin, kamu hizmetlerinin aksamaması, güvenlik tedbirlerinin sağlıklı yürütülmesi ve şehirdeki yoğunluğun azaltılması amacıyla gündeme alındığı aktarıldı.

GÜVENLİK VE TRAFİK YOĞUNLUĞU İÇİN ÖNLEM

NATO Zirvesi nedeniyle Ankara’da çok sayıda yabancı heyet, güvenlik personeli ve basın mensubunun bulunması bekleniyor.

Bu nedenle kent genelinde ulaşım, güvenlik, protokol ve kamu hizmetleri bakımından yoğun bir hazırlık süreci yürütülüyor. Etkinlik kısıtlamasının da bu hazırlıkların parçası olduğu değerlendiriliyor.

KARAR 12 TEMMUZ GECESİ SONA ERECEK

Kamuya açık etkinliklere ilişkin geçici durdurma kararı, 12 Temmuz 2026 Pazar günü saat 24.00 itibarıyla sona erecek.

Kararın uygulanmasına ve kapsamına ilişkin yeni açıklama yapılması halinde sürecin ayrıntılarının netleşmesi bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
CHP’de müzakere heyeti yeniden devrede: Özel’le görüşüldü, sıra Kılıçdaroğlu’nda
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CHP’de müzakere heyeti yeniden devrede: Özel’le görüşüldü, sıra Kılıçdaroğlu’nda
WhatsApp
İhbar Hattı