İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki katliamlar ve yürüttüğü askeri operasyonlar nedeniyle kendisini ve hükümetini sık sık sert sözlerle hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkat çekici bir çıkış yaptı. Erdoğan ve Türkiye’nin diplomatik ile askeri duruşuna yönelik endişelerini itiraf eden Netanyahu, konuyu en yakın müttefikleri olan Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) taşıyacaklarını açıkladı.
"ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ, AMERİKA'YA AKTARACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail yönetimine yönelik eleştirilerinin kendilerinde yarattığı endişeyi gizlemeyen Netanyahu, Türkiye'nin söylemlerini yakından takip ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Erdoğan’ın İsrail'in yok edilmesi çağrısı yapmadan geçen bir günü bile yok. Bu sözleri çok ciddiye alıyoruz, çünkü halkımızın tarihinden öğrendiğimiz bir şey varsa, o da birinin seni yok etme niyetinde olduğunu söylediğinde onları ciddiye alman gerektiğidir. Bu beyanları ciddiye alıyoruz ve Amerikalı dostlarımızın da dikkatine sunacağız. Onları görmezden gelmiyoruz."
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "GAZZE'NİN HESABI MUHAKKAK SORULACAK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen AK Parti'nin 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış programında kararlılık mesajı verdi. Gazze'de yaşanan soykırımın hesabının er ya da geç sorulacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Gazze'nin hesabı muhakkak sorulacak, bunu ihmal edemeyiz. Bu soykırımın hesabını Allah izin verirse bu kadro soracak. Kardeşlerim samimiyetle söylüyorum, yükünüz çok ağır. Gazze'nin Şam'ın umudu sizlersiniz. Yorulan varsa kenara gelsin. Kenara gelmeyen meydana gelsin. Bizim hareketimiz muhabbet üzerine kurulu."