Orta ve Doğu Karadeniz'de birçok il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olacağını bildirdi.
YAĞIŞLAR BU AKŞAM BAŞLIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, bu akşam saatlerinden itibaren Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Yağışların yarın gecenin ilk saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olması öngörülüyor.
GÜMÜŞHANE VE SİVAS DA UYARI KAPSAMINDA
Yarın öğle saatlerinde ise Gümüşhane çevreleri ile Sivas'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.
Meteoroloji, yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği bölgelerde vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
SEL VE HEYELAN RİSKİNE DİKKAT
Kuvvetli yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.
Açıklamada sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.