Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın meydana gelen silah kazasında şehit olduğunu açıkladı. Aslan’ın kazada yaralandığı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.
SİLAH KAZASINDA YARALANDI
MSB’nin NSosyal hesabından yapılan paylaşımda, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde görev yapan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın meydana gelen silah kazasında yaralandığı belirtildi.
Aslan’ın yaralanmasının ardından sağlık ekipleri tarafından müdahale edildiği, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu açıklandı.
Bakanlık, kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin ayrıntı paylaşmadı. Silah kazasının nedeni ve olayın gerçekleşme koşullarına ilişkin şu ana kadar ek bir resmi açıklama yapılmadı.
BAKAN GÜLER’DEN TAZİYE MESAJI
MSB’nin paylaşımında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan için yayımladığı taziye mesajına da yer verildi.
Güler mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Pençe-Kilit operasyon bölgesinde görevli kahraman silah arkadaşımız, meydana gelen silah kazasında yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”
MSB’nin açıklamasında olayın meydana geldiği bölgeye ve kazanın ayrıntılarına ilişkin başka bilgi paylaşılmadı.