Rusya’da hükümet istifa etti

Rusya'da Başbakan Dimitri Medvedev dahil tüm kabine üyeleri istifalarını verdi.
 Tarih: 15-01-2020 16:47:03   Güncelleme: 15-01-2020 17:21:03
Rusya’da hükümet istifa etti

İstifa kararı, Putin'in Parlamento'da gerçekleştirdiği yıllık konuşma sırasında açıklandı.

Putin ile birlikte kameraların karşısına geçen Medvedev, Putin'in talep ettiği reformların önünü açabilmek için bu kararı aldığını söyledi, kendisine teşekkür eden Putin'in elini sıktı.

Devlet Başkanı Putin, istifa eden Medvedev'in yeni hükümet yapısında Güvenlik Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirileceğini açıkladı.

Putin, televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında Medvedev'in iç ve dış güvenlik konularından sorumlu olacağını belirtti.

Putin, parlamentodaki konuşmasında, devlet başkanlarının görev süresinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti ve anayasanın başkanlara toplam en fazla iki dönem görev hakkı tanıyacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Başkanlığı görevini bırakarak farklı bir göreve geçeceği konuşulan Putin'in bu açıklaması, kendi iktidar süresini uzatmak için yapılmış bir manevra olarak yorumlandı.

Putin, devlet başkanlığı görevinde dört dönemini geçiriyor. Üstüste iki dönem başkanlık yaptıktan sonra dört yıl boyunca Başbakanlık görevine geçen Putin, daha sonra Devlet Başkanlığına geri dönmüştü.

Putin, kendisinin başkanlığını yürüttüğü Devlet Konseyi'nin de yetki alanının genişletilmesini gündeme getirdi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI