Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Şamil Tayyar’dan fon operasyonu iddiası: “Neşter çok derine inebilir”

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, borsadaki fon operasyonunun perde arkasına ilişkin iddialarda bulundu. Tayyar, Erdoğan’ın süreç nedeniyle öfkeli olduğunu duyduğunu söyledi.

GÜNDEM 24.09.2026 15:26 Meryem Velieceoğlu 626 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Şamil Tayyar’dan fon operasyonu iddiası: “Neşter çok derine inebilir”
Paylaş:
N

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, borsadaki fon manipülasyonlarına yönelik yürütülen adli işlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Tayyar, operasyon sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından başlatıldığını öne sürdü.

Tayyar ayrıca Erdoğan’ın süreç nedeniyle öfkeli olduğunu duyduğunu belirterek, Devlet Denetleme Kurulunun görevlendirilebileceğini ve bazı değişikliklerin gündeme gelebileceğini iddia etti.

“DÜĞMEYE BASIP OPERASYONU BAŞLATAN MEHMET ŞİMŞEK OLDU”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tayyar, fon merkezli borsa manipülasyonlarının uzun süredir gündemde olduğunu söyledi.

Operasyon kararına ilişkin Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Fon merkezli borsa manipülasyonları uzunca süredir gündemdeydi. MSCI gibi portföy yatırımlarını izleyen uluslararası kuruluşlarının da radarındaydı. Açıkça belirteyim, düğmeye basıp operasyonu başlatan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek oldu. Bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle. Çünkü, ekonomi bürokrasisindeki ‘ayak sürüme’ başka türlü aşılamazdı. Bakan Şimşek’in en önemli destekçisi ise operasyonel Akın Gürlek bakanın varlığıydı. Adli operasyonlar hemen devreye girdi.”

DDK’NIN DEVREYE GİREBİLECEĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD dönüşünde Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirebileceğini iddia etti.

Erdoğan’ın sürece ilişkin yaklaşımı konusunda da değerlendirmede bulunan Tayyar, “Ayrıca, Cumhurbaşkanımız, ABD dönüşü Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirebilir. Operasyonun röntgenini bir de farklı pencereden görmek isteyebilir. Çok öfkeli olduğunu duyuyorum. Ön tespitlerden sonra radikal değişiklere de gidebilir” dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR İÇİN ÖNCELİK SEÇENEĞİ

Tayyar, SPK’nın açıkladığı verilere göre 455 bin 758 mağdur bulunduğunu belirterek, bunların büyük bölümünün hesabının 1 milyon liranın altında olduğunu söyledi.

Tasfiye işlemlerinde küçük yatırımcıların öncelenmesinin seçenekler arasında bulunduğunu ifade eden Tayyar, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlk verilere göre; SPK’nın açıkladığı 455 bin 758 mağdurdan büyük çoğunluğun hesabının 1 milyon liranın altında olduğu belirtiliyor. Yani, mağdur çoğunluk küçük yatırımcı. Tasfiye işlemlerinde küçük yatırımcıların öncelenmesi seçeneği de masada bulunuyor. Özetle; Cumhurbaşkanımız sorunu çok yönlü olarak değerlendiriyor, neşteri çok derine indirecek gibi görünüyor.”

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Altın, günü 6 milyon 748 bin liradan tamamladı; kilogram fiyatı yüzde 0,8 yükseldi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Altın, günü 6 milyon 748 bin liradan tamamladı; kilogram fiyatı yüzde 0,8 yükseldi
WhatsApp
İhbar Hattı