SGK'dan yalanlama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal güvenlik destek primini geri getirmek, ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı koymak ve sağlık kesintilerini arttırmak için hazırlık yapıldığı iddialarını yalanladı.
 Tarih: 25-02-2020 11:22:07
SGK'dan yalanlama

 


CHP’li Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine birtakım hazırlıklar yapılıyor” iddiası üzerine gazeteciler Saygı Öztürk ve Fatih Portakal konuyu gündeme getirmişti.

SGK'dan yapılan açıklamada, ''Bazı basın-yayın organlarında ‘SGK'da çok konuşulacak çalışma’ şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür” denilerek, şunlar vurgulandı:

“Sözkonusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.''

İDDİALAR

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün kaleme aldığı, CHP'li Güzelmansur’un aktardığı iddialar şunlar:

DESTEK PRİMİ GELİYOR

“Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı.”

MAAŞTA EŞE YAŞ SINIRI

“SGK ölüm aylığına yaş sınırı getiriyor. Mevcut durumda SGK'lının vefatı halinde eşine şartsız ölüm aylığı bağlanıyor. SGK'nın yaptığı hazırlıkta ise eğer vefat eden SGK'lının eşi belli bir yaşın üstünde değilse bu aylığı bağlamamayı öngörüyor. Burada 30-35 yaş gibi bir sınır getirilecek. Bu yaşın altındaki dul eşe 30-35'ine gelene kadar ölüm aylığı bağlanmayacak.”

SAĞLIK KESİNTİSİ

“SGK'daki hazırlıklar içerisinde emekliler açısından en insafsız olanı sağlık kesintisi düzenlemesi olacak. Emeklilerden aylık yüzde 5 sağlık kesintisi yapmayı planlanıyor.”

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI