Van ile İran'ın başkenti Tahran arasında yeni uçak seferleri bugün başladı. İlk sefer, Tahran Havalimanı'ndan saat 18.00'de hareket ederek 19.30'da Van Ferit Melen Havalimanı'na ulaştı. Uçaktan inen yolcular, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.
UÇUŞLARIN ÖNEMİ
Yolcuların karşılanmasının ardından açıklamalarda bulunan Takva, uzun süredir planladıkları Tahran-Van uçuşlarının başladığını ifade etti. Takva, yakın pazardaki ülkelerle ilişkileri geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Takva, "Tahran'daki acentemizin öncülüğünde özel bir hava yolu ile yapılan mutabakat sonucunda ilk uçak havalimanımıza iniş gerçekleştirdi. Bu durum, Van'ın uluslararası uçuş altyapısının geliştirilmesinde önemli bir adım oldu" dedi.
HEDEF 1 MİLYON TURİST
Van'ın Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biri olacağına inandığını dile getiren Takva, "2025 yılında 777 bin İranlının Kapıköy'den ilimize kara yoluyla girdiğini gözlemledik. Savaşların olmaması halinde, ilk hedefimiz yıllık 1 milyon turiste ulaşmak. Bu uçakta yaklaşık 80 yolcu bulunuyor; bunlardan 20’si Van'ın potansiyelini keşfetmek amacıyla geldi" şeklinde konuştu.
İranlı yolcular arasında yer alan Mahsa Mohammadızaferanı, kente ilk kez geldiğini ve heyecan duyduğunu belirtti. Mohammadızaferanı, İran’daki acentesi için görüntü almak amacıyla geldiğini ifade etti. Abdolreza Shakourı, İran'ın kuzeyinden geldiklerini ve Van'a ilk kez girdiklerini; şehirden memnun olduklarını aktardı. Semira Taheri ise otobüsle yapılan uzun yolculukların yerine uçakla seyahat etmenin çok daha konforlu olduğunu vurguladı.