Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Trump’tan F-35 ve CAATSA açıklaması! “Yaptırımları kaldıracağız”

ABD Başkanı Donald Trump, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme öncesi F-35 programı ve CAATSA yaptırımlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, F-35 kararını değerlendireceklerini ve CAATSA yaptırımlarını kaldıracaklarını söyledi. Erdoğan ise, “5 uçağın da sözünü aldık.” dedi.

GÜNDEM 07.07.2026 16:08 Melisa Altuntaş 214 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Trump’tan F-35 ve CAATSA açıklaması! “Yaptırımları kaldıracağız”
Paylaş:
N

ABD Başkanı Donald Trump, ikili temaslarda bulunmak üzere Beştepe’ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kameraların karşısına geçen Trump, Türkiye-ABD ilişkileri, F-35 programı, NATO ve CAATSA yaptırımlarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

“F-35 KARARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

“F-35’lerle ilgili Türkiye hakkında karar verdiniz mi?” sorusunu yanıtlayan Trump,

“Neden olmasın? F-35 kararını almamız gerekiyor. Bunu kesinlikle değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: “5 UÇAĞIN DA SÖZÜNÜ ALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise F-35 programının Türkiye açısından yeni bir konu olmadığını belirterek,

“F-35 konusu bizim için yeni bir konu değil. Bunu daha önce Amerika ile görüştük ve biz 5 uçağın da sözünü aldık.” dedi.

TRUMP: “CAATSA YAPTIRIMLARINI KALDIRACAĞIZ”

Trump, ABD’nin Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarına ilişkin de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

“Dostlarımıza yaptırım uygulamak istemiyoruz.” diyen Trump, CAATSA yaptırımlarını kaldıracaklarını açıkladı.

“NATO BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

NATO hakkında da değerlendirmelerde bulunan Trump, ittifakın bazı tutumlarından rahatsız olduğunu dile getirdi. Trump, zirvenin Türkiye’de düzenlenmesinin katılım kararında etkili olduğunu belirterek,

“Eğer zirve Türkiye’de olmasaydı muhtemelen katılmazdım. Türkiye güçlü bir liderliğe sahip.” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, ABD’nin NATO için büyük mali yük üstlendiğini savunarak bazı Avrupa ülkelerinin beklendiği ölçüde destek vermediğini öne sürdü.

İRAN, SURİYE VE UKRAYNA GÜNDEMİ

Trump, Erdoğan ile görüşmesinde İran, Suriye ve Rusya-Ukrayna savaşının da ele alındığını açıkladı. İran’ın nükleer silaha sahip olmaması gerektiğini vurgulayan Trump, Suriye’nin yeni yönetimine destek verdiklerini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmeler yaptığını belirterek savaşın sona ermesi için çalıştıklarını söyledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
OECD raporu: İstihdam zirvede ama işsizlik kapıda
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
OECD raporu: İstihdam zirvede ama işsizlik kapıda
WhatsApp
İhbar Hattı