Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Tuncay Sonel’in “İnsanlık dışı olaylar” sözleri gündemde

Gülistan Doku’nun kaybolmasından günler önce Tuncay Sonel’in yaptığı konuşmada “İnsanlık dışı olaylar yaşanmaz inşallah” sözleri dikkat çekti.

GÜNDEM 26.04.2026 16:18 Nida Yağmur Mercan 222 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Tuncay Sonel’in “İnsanlık dışı olaylar” sözleri gündemde
Paylaş:
N

Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in, Doku’nun kaybolmasından önce yaptığı bir konuşma yeniden gündeme geldi.

Sonel’in 17 Aralık 2019’da Valilikte düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı”ndaki ifadeleri dikkat çekti.

TOPLANTIYA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER KATILDI

Toplantıya, soruşturma kapsamında hastane kayıtlarının silindiği şüphesiyle tutuklanan eski başhekim Çağdaş Özdemir ile Doku’nun kaybolmasının ardından aileye baskı yaptığı iddiasıyla açığa alınan dönemin İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş’ın da aralarında bulunduğu kurum temsilcileri katıldı.

“KADINLAR TOPLUMUN HER KESİMİNDE VAR”

Toplantıda konuşan Sonel, kadınların toplumdaki yerine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Tunceli eğitimi ve kültürü yüksek bir ilimiz. Burada ne mutlu ki gece geç vakte kadar kadınlarımız, çocuklarımız artık sokaklarda rahatça dolaşabiliyor. Bu huzur ortamının sağlanmasında özellikle kahraman güvenlik güçlerine, jandarmamıza, polisimize teşekkür ediyorum. Kadınlar toplumumuzda hem anne hem eşimiz hem kardeşimiz. Onların yeri bizde çok önemli.”

“İNSANLIK DIŞI OLAYLAR YAŞANMAZ İNŞALLAH”

Sonel, Ordu’da öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i hatırlatarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dikkat çekti ve şunları söyledi:
“Maalesef üzücü olaylar oluyor. Son olarak Ordu’da üzücü bir olay yaşadık. Bu hepimizi hakikaten çok üzdü. İnşallah hem Tunceli’de hem de diğer illerde insanlık dışı olaylar yaşanmaz inşallah.”

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
CHP lideri Özel: Düşman hukuku varsa görüşme yok
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CHP lideri Özel: Düşman hukuku varsa görüşme yok
WhatsApp
İhbar Hattı