Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman’da yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin ulaşım altyapısında son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşandığını ifade etti. Geçmişte sadece 6 ilin bölünmüş yollarla birbirine bağlı olduğunu hatırlatan Uraloğlu, bugün bu sayının 77 ile ulaştığını söyledi. Şehirler arası ortalama hızın da saatte 40 kilometreden 90 kilometreye yükseldiğini belirten Uraloğlu, otoyol ve bölünmüş yol yatırımlarıyla ulaşımın hem hızlandığını hem de güvenli hale geldiğini dile getirdi. Bu yatırımların ekonomik hareketliliğe de doğrudan katkı sunduğunu vurguladı.
KARAMAN’A 68 MİLYAR LİRALIK YATIRIM VE DEMİRYOLU PROJELERİ
Karaman’da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Uraloğlu, kente bugüne kadar 68 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman’da 19 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 175 kilometreye çıkarıldığını belirten Uraloğlu, hızlı tren yatırımlarıyla şehrin ulaşım ağının güçlendiğini söyledi. Karaman’ın demir yolu bağlantısının genişletileceğini ifade eden Uraloğlu, Ulukışla üzerinden Mersin’e uzanacak hatla Akdeniz’e doğrudan ulaşım sağlanacağını kaydetti. Ayrıca ilerleyen süreçte hattın Irak’ın Basra Limanı’na kadar uzanmasının planlandığını belirtti.
“HİZMET ETMEK BİZİM GÖREVİMİZ” VE SİYASİ MESAJLAR
Vatandaşlara hizmet etmenin temel sorumlulukları olduğunu vurgulayan Uraloğlu, köprüler, yollar ve tünellerle birlikte gönüllere de ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uzun vadeli projelerle ilerlediğini belirten Uraloğlu, ülkenin bölgesinde güven adası haline geldiğini ifade etti. “Terörsüz Türkiye” sürecine de değinen Uraloğlu, bu sürecin önemine dikkat çekerek Cumhur İttifakı’nın güçlü bir birliktelik içinde yoluna devam ettiğini söyledi. Uraloğlu, hizmet odaklı çalışmaların artarak süreceğini kaydetti.