Son günlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde görülmesiyle dikkat çeken dev etçil çekirgeler, bu kez Ankara’nın Polatlı ilçesinde vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Latince adı Saga ephippigera olan ve halk arasında “etçil çekirge” olarak bilinen bu tür, büyük boyutları ve çıkardığı farklı seslerle vatandaşların ilgisini çekti.

POLATLI’DA VATANDAŞLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ
Dev çekirge, Polatlı’nın farklı noktalarında özellikle yerleşim alanlarına yakın bölgelerde görüldü.
Son olarak Gümüşyaka Mahallesi’nde görüntülenen çekirge, boyutuyla çevredeki vatandaşların dikkatini çekti. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada da ilgi gördü.
ETÇİL ÇEKİRGELER İNSANLARA ZARAR VERMİYOR
Uzmanlara göre Saga ephippigera türü çekirgeler, ismine rağmen insanlara saldıran veya tehlike oluşturan canlılar arasında yer almıyor.
Bu türün daha çok zararlı böcekler ve küçük canlılarla beslendiği, bu nedenle doğal dengenin korunmasına katkı sağladığı belirtiliyor.
TÜRKİYE’DE FARKLI İLLERDE DE GÖRÜLDÜ
Dev etçil çekirgelerin daha önce İstanbul, Edirne ve Bursa gibi farklı illerde de görüldüğü bildirildi.
Uzmanlar, nadir rastlanan bu türün görülmesinin bölgedeki biyolojik çeşitliliğin bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.
VATANDAŞLARA “ZARAR VERMEYİN” UYARISI
Yetkililer, vatandaşların bu tür canlılarla karşılaştığında zarar vermemesi gerektiğini belirtiyor.
Doğadaki her canlının ekosistemde belirli bir görevi bulunduğuna dikkat çekilirken, bu türlerin doğal yaşam alanlarında korunmasının önemli olduğu vurgulanıyor.