2026-2027 adli yılının başlaması dolayısıyla Mardin, Şırnak ve Bingöl’de törenler düzenlendi. Programlarda hukukun üstünlüğü, adalete güven ve toplumsal huzurun güçlendirilmesine ilişkin mesajlar verildi.
MARDİN’DE ADALET VE HUZUR VURGUSU
Mardin’in Artuklu ilçesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte farklı inanç ve kültürlerden insanların uzun yıllardır bir arada yaşadığını belirterek, bu değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti. Akkoyun, huzur, güven, istikrar ve adaletin güçlü şekilde tesis edilmesinin toplumun refahı açısından önemli olduğunu söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Hanay ise adaletin yalnızca karar vermekten ibaret olmadığını, hakkı gözetmek ve toplumun adalete olan güvenini güçlendirmek anlamına geldiğini ifade etti.
BİNGÖL’DE YARGIYA GÜVEN MESAJI
Bingöl’de Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, yeni adli yılın hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi ve yargıya duyulan güvenin artırılması açısından yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. Akın, emniyet, jandarma, idari birimler ve diğer kamu kurumlarıyla iş birliğinin sürdürüleceğini ve suçla mücadelede kararlı olunacağını söyledi. Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Gökhan Koç ile Baro Başkanı Yusuf Ketenalp de yeni adli yılın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ŞIRNAK’TA ÇELENK TÖRENİ DÜZENLENDİ
Şırnak’ta ise adliye binası önünde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından program kokteyl ile sona erdi.
Törenlere kent protokolünün yanı sıra hakim, savcı, avukat ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.