Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Uçuşlarda öncelik değişti: Yakıt sınırlaması başladı

İtalya’da Milano Linate, Bologna, Venedik ve Treviso havalimanlarında bazı uçuşlar için jet yakıtı temininde kısıtlamaya gidildi.

GÜNDEM 04.04.2026 20:08 Melisa Altuntaş 143 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Uçuşlarda öncelik değişti: Yakıt sınırlaması başladı
Paylaş:
N

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Air BP Italia tarafından yayımlanan NOTAM kapsamında yakıt kısıtlaması uygulaması bugünden itibaren başladı ve 9 Nisan’a kadar devam edecek.

ÖNCELİK ACİL VE UZUN UÇUŞLARA

Kısıtlama kapsamında:

  • Ambulans uçaklar

  • Devlet uçuşları

  • 3 saatten uzun uçuşlar öncelikli olarak yakıt temin edebilecek. Diğer uçuşlar için ise yakıt dağıtımı sınırlı şekilde yapılacak.

ENERJİ KRİZİNİN ETKİSİ

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan ve İran’ın misillemeleriyle devam eden süreç, küresel enerji piyasalarını etkilerken, bu durumun havacılık sektörüne de yansıdığı görülüyor. Öte yandan Venedik, Treviso ve Verona havalimanlarını işleten Save Grup, mevcut kısıtlamaların ciddi boyutlarda olmadığını açıkladı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Türk savunma sanayii ihracatında kritik adım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türk savunma sanayii ihracatında kritik adım
WhatsApp
İhbar Hattı