Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda toplam 21 şüpheli gözaltına alındı. İlk soruşturmada haklarında gözaltı kararı bulunan 18 kişiden 15'i yakalanırken, ikinci soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.
5 ŞÜPHELİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ
Jandarmadaki işlemlerinin ardından Nilperi Şahinkaya, Hasan Şaş, Sayat Zurnacı, Aytaç Kart ve Muhammet Kahyaoğlu adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin tamamlanmasının ardından 5 şüpheli hakkında hakimlik süreci başladı.
3 ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ
Sayat Zurnacı, Aytaç Kart ve Muhammet Kahyaoğlu tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Nilperi Şahinkaya ve Hasan Şaş hakkında ise adli kontrol uygulanması talep edildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci ve spor yorumcusu Yağız Sabuncuoğlu, işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Burada yapılan test sonrasında Sabuncuoğlu serbest bırakıldı.
6 ŞÜPHELİNİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
İkinci soruşturma ise "Uyuşturucu madde kullanma ve temini", "Fuhuşa aracılık etme", "Şantaj" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" iddiaları kapsamında yürütülüyor. Bu dosyada gözaltına alınan diğer 6 şüphelinin gözaltı sürelerinin uzatıldığı belirtildi.