Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Vize şirketlerine “bot” operasyonu: 8 ilde 60 kişiye gözaltı kararı

Vize randevularının bot yazılımlarla toplandığı iddialarına ilişkin soruşturmada 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İnceleme, yazılım desteği sağlayan kişileri de kapsıyor.

GÜNDEM 20.10.2026 09:28 Güncelleme: 20.10.2026 09:36 Gaye Günel Okuma Süresi: 1 dk
Vize şirketlerine “bot” operasyonu: 8 ilde 60 kişiye gözaltı kararı
Paylaş:
N

Vize danışmanlığı ve randevu temini alanında faaliyet gösteren bazı kişi ve şirketlere yönelik soruşturma genişletildi. İstanbul merkezli 8 ilde, 60 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon planlandı.

Şüphelilerin, konsoloslukların çevrim içi randevu sistemlerindeki uygun saatleri bot yazılımlarla otomatik olarak aldığı ve bu yöntemle haksız kazanç sağladığı iddiaları araştırılıyor. 

YAZILIM DESTEĞİ SAĞLAYANLAR DA İNCELENİYOR

Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu yürütüyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Balıkesir, Denizli ve Kocaeli’yi kapsayan çalışmada, şirketlere bot yazılım desteği sağladığı değerlendirilen kişiler de yer alıyor.

370 MİLYON LİRALIK TAHSİLAT MERCEK ALTINDA

Ön mali incelemelerde, vize ve danışmanlık hizmetleriyle bağlantılı tahsilatlar yaklaşık 370 milyon liraya ulaştı.

Bu tutarın tamamının dolandırıcılıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz belirlenmedi. Toplam zarara ilişkin inceleme sürüyor.

PASAPORT VE KİMLİK VERİLERİ ARAŞTIRILIYOR

Başvuru sahiplerinin pasaport görüntüleri, kimlik ve iletişim bilgilerinin üçüncü kişilere aktarılıp aktarılmadığı da araştırılıyor.

Soruşturma; dolandırıcılık, kişisel veri, bilişim ve aklama suçları yönünden sürdürülüyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Fransa'da protestoların ardından hükümetten OHAL açıklaması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Fransa'da protestoların ardından hükümetten OHAL açıklaması
WhatsApp
İhbar Hattı