Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yahşihan Belediye Başkan Vekili görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Aydın Demirdirek'in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve suç örgütüne yardım etme suçlamaları kapsamında 9 Ekim'de tutuklanan Demirdirek'in, Anayasa ve Belediye Kanunu hükümleri doğrultusunda geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

GÜNDEM 10.10.2026 19:22 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Yahşihan Belediye Başkan Vekili görevden uzaklaştırıldı
Paylaş:
N

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde Belediye Başkan Vekili Aydın Demirdirek hakkında yeni bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı, Demirdirek'in tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından 10 Ekim 2026 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, görevden uzaklaştırma kararının geçici bir tedbir olarak uygulandığı belirtildi.

AYDIN DEMİRDİREK HANGİ SUÇLAMALARLA TUTUKLANDI?

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre Aydın Demirdirek, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 9 Ekim 2026 tarihinde tutuklandı.

Demirdirek hakkındaki suçlamalar şöyle sıralandı:

  • Rüşvet
  • İhaleye fesat karıştırma
  • Suç örgütüne yardım etme

Tutuklama kararının, Kırıkkale 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 9 Ekim 2026 tarihli ve 2026/299 sayılı kararıyla verildiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI

Aydın Demirdirek'in tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Bakanlık, kararın Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesine dayandırıldığını açıkladı.

Görevden uzaklaştırmanın geçici bir tedbir niteliğinde olduğu vurgulandı.

BAKANLIKTAN RESMÎ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığının 10 Ekim 2026 tarihli açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kırıkkale ili Yahşihan Belediye Başkan Vekili Aydın DEMİRDİREK, Hakkında “Rüşvet, İhaleye Fesat Karıştırma, Suç Örgütüne Yardım Etme” suçları kapsamında Kırıkkale 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 09.10.2026 tarihli ve 2026/299 sayılı kararı ile tutuklanması üzerine Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır.

Açıklamada, görevden uzaklaştırma kararının tutuklama işleminin ardından alındığı belirtildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Eyüpsultan'da başkanvekili seçimi dördüncü tura kaldı: Oylar eşitlendi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Eyüpsultan'da başkanvekili seçimi dördüncü tura kaldı: Oylar eşitlendi
WhatsApp
İhbar Hattı