Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yazılı Kanyon’da mahsur kalan 13 kişinin yeri tespit edildi: 3 kişi kurtarıldı

Yazılı Kanyon’da mahsur kalan 13 İHH gönüllüsünün yeri tespit edildi. AFAD, grubun güvende olduğunu açıklarken tahliye için 115 personel ve 32 araçla çalışmalar sürüyor.

GÜNDEM 19.10.2026 00:54 Güncelleme: 19.10.2026 01:26 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Yazılı Kanyon’da mahsur kalan 13 kişinin yeri tespit edildi: 3 kişi kurtarıldı
Paylaş:
N

Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon’da mahsur kalan 13 İHH gönüllüsünü kurtarmak için çalışmalar sürüyor. AFAD Isparta İl Müdürü Hasan Hüseyin Öztürk, grubun yerinin tespit edildiğini ve güvende olduklarının belirlendiğini açıkladı.

115 PERSONEL SAHADA

Sarp ve engebeli arazide mahsur kalan 13 kişiye ulaşmak için AFAD, jandarma, UMKE ve sağlık ekipleri koordineli şekilde çalışma yürütüyor.

Bölgedeki kurtarma faaliyetlerine diğer illerden gelen AFAD ekipleri de katılırken, sahada 115 personel ve 32 araç görev yapıyor.

“YERLERİ TESPİT EDİLDİ, GÜVENDELER”

AFAD Isparta İl Müdürü Hasan Hüseyin Öztürk, gece saatlerinde yaptığı açıklamada grubun bulunduğu noktanın belirlendiğini söyledi.

Öztürk, “Yerleri tespit edildi, güvende oldukları tespit edildi. Şu anda keşif çalışmaları devam ediyor güvenli şekilde tahliyeleri için.” ifadelerini kullandı.

TAHLİYE İÇİN GÜVENLİ ROTA ARANIYOR

Ekiplerin, mahsur kalan gönüllülerin güvenli şekilde bölgeden çıkarılması için keşif çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Öztürk, gerekli değerlendirmenin ardından tahliye çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Öztürk, “Bu çalışmanın ardından gerekli değerlendirmeleri yapıp, inşallah sağ salim bulundukları yerden kurtaracağız.” dedi.

3 KİŞİ KURTARILDI

Isparta Valiliğinden yapılan son açıklamada 13 kişiden 3’ünün, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Başka bir noktada bir arada bulunan ve sağlık durumları iyi olan 10 vatandaşımız ile de irtibat kurulmuş olup, gece şartları ile bölgenin sarp ve engebeli arazi yapısı nedeniyle devam edilemediği için ara verilen kurtarma çalışmalarına sabahın ilk saatlerinde yeniden başlanacaktır." denildi.

SİNAN YAVUZ’UN CANSIZ BEDENİ İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Bölgede hayatını kaybeden İHH gönüllüsü Sinan Yavuz’un cansız bedeninin bulunduğu yerden çıkarılması için de çalışmalar devam ediyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
"Bu yükü daha fazla taşıyamayacağım" dedi, CHP'den istifa etti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
"Bu yükü daha fazla taşıyamayacağım" dedi, CHP'den istifa etti
WhatsApp
İhbar Hattı