Adalet Bakanı Akın Gürlek, bir dizi temas kapsamında bulunduğu Diyarbakır’da Valilik binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürlek, yeni anayasa tartışmalarına da değindi.
SİVİL VE ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA HEDEFİ
Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Gürlek, “Türkiye Yüzyılı’nda demokrasimizi darbe anayasasından kurtararak sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
DİYARBAKIR’DA GÜVENLİK VE HUZUR VURGUSU
Diyarbakır’daki mevcut güvenlik ortamına da değinen Gürlek, son yıllarda şehirde önemli bir istikrar ve huzur sürecinin yaşandığını ifade etti. Terörle mücadelede gelinen noktaya işaret eden Gürlek, bu sürecin bölgenin sosyal ve ekonomik potansiyelini daha görünür hale getirdiğini kaydetti.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” HEDEFİNE VURGU
Terörsüz bir Türkiye hedefinin yalnızca güvenlik politikalarıyla sınırlı olmadığını belirten Gürlek, kalıcı huzurun güçlü bir adalet sistemiyle mümkün olacağını söyledi. Bu doğrultuda adalet hizmetlerine erişimin hızlandırılması ve sistemin daha etkin hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
ADALET YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
Kentte yürütülen adalet yatırımlarına da değinen Gürlek, Diyarbakır’da çeşitli adliye ve lojman projelerinin planlandığını ve hayata geçirildiğini belirtti. Bu yatırımların, adalet hizmetlerinin daha etkin ve erişilebilir hale getirilmesini amaçladığını ifade etti.
“ÜSTÜNLERİN HUKUKUNUN EGEMEN OLDUĞU DÖNEM GERİDE KALMIŞTIR”
Hukuk devleti vurgusu yapan Gürlek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, üstünlerin hukukunun egemen olduğu dönemler geride kalmıştır” diyerek, adalet sisteminin şeffaf ve eşitlik temelinde güçlendirileceğini belirtti.
Gürlek, açıklamasının sonunda Diyarbakır’daki adalet teşkilatına teşekkür ederek, kentteki huzur ve güven ortamının korunmasının önemine dikkat çekti; şehrin tarihî ve kültürel mirasının birlik ve kardeşlik duygusunu güçlendirdiğini belirterek ziyaretinin faydalı olmasını temenni etti.