Yunan vekile soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan Adaları'ndaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda, Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında “Türk bayrağını alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlattı.
 Tarih: 31-01-2020 11:15:13   Güncelleme: 31-01-2020 12:13:13
Yunan vekile soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, AP üyesi Yunanistan Milletvekili Ioannis Lagos'un, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor, işte bu Türk bayrağı. Bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna son vermeliyiz" diyerek Türk bayrağını yırttığı hatırlatıldı. 

Açıklamada, Lagos hakkında, “Türk bayrağını alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

BAKAN GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuyla ilgili gece saatlerinde Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Gül, "Türk bayrağını alenen aşağılayan kişi, 1 ila 3 yıl arası hapisle cezalandırılır” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir. Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz. Ayrıca Brüksel'de yaşayan vatandaşlarımızı da bu şovenist parlamenter hakkında yetkili makamlara suç duyurusunda bulunmaya, hukuki tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Bayrağımıza hakaretin hem yurtdışında hem de ülkemizde soruşturulması yasal olarak mümkündür." 

YUNAN DIŞİŞLERİ KINADI

Yunan milletvekilini Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamayla kınanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Yunanistan, ulusal sembolleri aşağılayan tüm eylemlere karşı olduğu gibi, Türk ulusal sembolünü aşağılama eylemini de en güçlü şekilde kınıyor. Neo-Nazilerin temsilcilerinin kabul edilemez eylemleri, Yunan ve Avrupa geleneklerinden uzaktır ve Yunan toplumunun oylarıyla parlamentodan kovduğu Altın Şafak davası sanığının kendi reklamını yapma girişimidir. Neo-Naziler sadece kendilerini temsil ederler."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI