anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Gözleri yok ama görüyorlar

Bilim insanları, renk değiştirme özelliğine sahip yılan yıldızlarının görme yetisine sahip olduğunu keşfetti.
 Tarih: 06-01-2020 10:23:17
Gözleri yok ama görüyorlar

HABER MERKEZİ

Oxford University Museum of Natural History’de görev yapan araştırmacıların başında yer aldığı uluslararası bilim ekibi, “Ophiocoma wendtii” olarak adlandırılan ve denizyıldızlarına akraba olan bir kırmızı yılan yıldızının görme yetisine dair yeni bilgiler elde etti. 

Gündüzleri ve geceleri büyük oranda renk değiştiren bu ilginç tür, ilk defa 30 yıl önce bilim dünyasının dikkatini çekmeyi başardı.

Bilim insanları, yakın bir zamanda Ophiocoma’nın bedeninde ışığa duyarlı binlerce hücre olduğunu keşfetti. Fakat bu hücrelerin genel yapılarına dair hiçbir bilgi elde edilememişti. Yeni bir araştırma ise Ophiocoma’nın bu hücrelerinin görsel uyarıcılara sahip olduğuna ve kendine has renk değiştirme özelliğinin de görme yetisinde önemli bir rol oynuyor olabileceğine işaret ediyor.

Oxford University Museum of Natural History’de canlıların alışılmadık görme yetilerine dair araştırmalar yürüten Lauren Sumner Rooney, Ophiocoma adlı yılan yıldızını birkaç yıldır yakından inceliyor ve şu ana kadar görme yetisine dair yüzlerce gözlemde bulundu. 

Sumner Rooney, “Yaptığımız testler sayesinde yılan yıldızlarının gerçekten görebildiği sonucuna vardık. Böylece yılan yıldızları da gözleri olmadan görebilen ikinci canlı türü olmaya hak kazandı” açıklamasında bulundu. 

  Kaynak: Webtekno
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI