anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Lavrov: Türkiye ile sonuç yok

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye konusunda Türk ve Rus heyetlerin yaptığı görüşmelerin sonuca ulaşmadığını belirtti.
 Tarih: 19-02-2020 16:07:15
Lavrov: Türkiye ile sonuç yok

 

Lavrov, başkent Moskova’da Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin İdlib konusunda Türk ve Rus heyetlerinin yaptığı görüşmelere ilişkin sorusunu cevaplayan Lavrov, "İdlib ile ilgili anlaşmaların uygulanması konusunda Rus ve Türk heyetlerinin yaptığı müzakerelerde bir sonuca ulaşılamadı. Biz herhangi yeni bir şart teklif etmedik. Liderlerimizin (Putin ve Erdoğan) üzerinde anlaştığı herşeyi yerine getirmenin gerekli olduğuna inanıyoruz" dedi.

İdlib ile ilgili anlaşmaların temelinde “muhaliflerin teröristlerden ayrılması” şartı olduğunu belirten Lavrov, “teröristlerin bu anlaşmalarla yapılan ateşkesin bir parçası olamayacağını” ifade etti.

“Türk tarafının muhalifler ile teröristlerin ayrımı konusunda sonuç alamadığını” öne süren Lavrov, bununla birlikte İdlib'de provokasyonların sürdüğünü söyledi.

Rejimin İdlib'deki anlaşmalara ve ateşkese bağlı kalarak provokasyonlara karşılık verdiğini öne süren Lavrov, Rusya'nın da bunu desteklediğini ifade etti.

Rus Bakan, Türkiye ile görüşmelere en üst düzeyde devam etmeye hazır olduklarını da ekledi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI