anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

‘BATISIZLIK’ - Liderler bugün Münih’te

56’ncı Münih Güvenlik Konferansı, “Batısızlık” temasıyla bugün başlıyor.
 Tarih: 14-02-2020 12:22:36
‘BATISIZLIK’ - Liderler bugün Münih’te

 

Konferans, 14-16 Şubat tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pazar günü konferans çerçevesinde biraraya gelmesinin beklendiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Rus basınına konuşan bir kaynak, "Böyle bir görüşme planı var" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 14-16 Şubat’ta Lavrov’un Rus heyetinin başkanı olarak Münih Güvenlik Konferansı’na katılacağını söylemişti.

“Bayerischer Hof” otelinde yapılacak olan 56'ncı Münih Güvenlik Konferansı'na 30 devlet ve hükümet başkanı ile 70 dışişleri ve savunma bakanının katılması bekleniyor.

Konferansta ABD'den Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi'nin yanısıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Facebook kurucusu ve Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg de hazır bulunacak.

Konferansta dünyanın değişik bölgelerinde 27 farklı kriz, küresel ve bölgesel düzen ve batının geleceğinin yanısıra iklim ve siber güvenlik konuları da tartışılacak.

1963 YILINDAN BERİ

Köklü bir geleneğe sahip Münih Güvenlik Konferansı 1963’ten bugüne her yıl şubat ayında gerçekleşiyor. İlk kez Internationale Wehrkunde-Tagung (Uluslararası Savunma Bilimi Toplantısı) ismiyle başlayan organizasyon, 1994’ten 2008’e kadar Münchner Konferenz für Sicherheitspolitik (Münih Güvenlik Politikası Konferansı) adı altında düzenlendi.

Konferansın temel amacı güvenlik ve dış politika alanlarında uluslararası bir diyalog kanalı açmak ve farklı aktörleri bir araya getirmek şeklinde tanımlanıyor.

Konferans son yıllarda Almanya’nın güvenlik ve dış politikalarının farklı siyasi aktörler tarafından dile getirildiği bir platform olarak öne çıkıyor.

2019’daki Konferansın ana teması “Büyük Puzzle: Parçaları kim toplayacak?” sorusuydu.

BU YILKİ TEMA BATISIZLIK

Bu yılki Münih Güvenlik Konferansı’nın ana konusunu Westlessness (Batısızlık) terimi oluşturuyor.

Buna göre, Batı’nın uluslararası siyasette daha az etkin olduğu ve geri çekildiği vurgulanıyor. Batı dünyasının bağlı olduğu değerlerin de eskisi kadar rağbet görmediğine işaret ediliyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 19 Ocak 2020’de Berlin’de düzenlenen Libya Konferansı’nın devamı mahiyetinde dışişleri bakanlarının 16 Şubat’ta da Münih’te bir araya geleceğini duyurmuştu.

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI