anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Mart ayında kar uyarısı

Ülke geleninde hava sıcaklığında 4 ile 8 derece aralığında düşüş görünürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü etkili olacak yağışlar ve rüzgar nedeniyle vatandaşları uyardı.
 Tarih: 17-03-2020 09:01:16
Mart ayında kar uyarısı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Afyonkarahisar, Karabük, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Akdeniz ve Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nu doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Muş çevreleri ile Antalya'nın doğu, Siirt, Şırnak ve Bitlis'in batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Güney kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nu doğusu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Muş çevreleri ile Antalya'nın doğu, Siirt, Şırnak ve Bitlis'in batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

 Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI

Trakya, Marmara'nın doğusunun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da zirai don beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Trakya ile bölgenin doğu kesimlerinin yükseklerinde gece ve sabah saatlerinde don olayı bekleniyor.

İSTANBUL 3°C, 11°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Denizli çevrelerinin yağmurlu, Afyonkarahisar çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İZMİR 3°C, 14°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin (Eskişehir dışında) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -4°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI