anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Erdoğan: Bunun sonuçları olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Bu İdlib mutabakatının açık bir ihlalidir. Rejim için tabi ki bunun sonuçları da olacaktır" dedi.
 Tarih: 04-02-2020 16:29:12
Erdoğan: Bunun sonuçları olacaktır

Ukrayna dönüşü uçakta gazetecilerlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''İdlib’de 7 askerimiz ve 1 sivil görevli şehit oldu. Bu İdlib mutabakatının açık bir ihlalidir. Rejim için tabi ki bunun sonuçları da olacaktır. Derhal karşılık verdik ve 'Bundan sonra gereği neyse yapılacak’ dedik’’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Bu attığımız adımın ardından da orada 76 civarında rejim mensubunu etkisiz hale getirdik. Bunların büyük bir kısmı ölmüş durumda, belli bir kısmı yaralı. Fakat Rus tarafına da bunun bütün bilgilerini de koordinatları ile birlikte arkadaşlarımız verdiler. Başta Milli Savunma Bakanımız olmak üzere Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız yaralı askerlerimizi hastanelerde ziyaretlerini yaptılar’’ diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''İdlib’de yeni bir savaşa, sivil katliamına ve göç dalgasına müsaade edemeyeceğimizi de onlara bildirdik. Bugün de Dışişleri Bakanımız, Rus mevkidaşı Lavrov’la bir görüşme yaptı. Hem sahada hem de masada gerekli adımları atıyoruz. İdlib konusunda uluslararası toplumun da sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.'' 

''Barış Pınarı gibi kapsamlı bir operasyon düşünüyor musunuz?’’ sorusuna Erdoğan, ''İdlib operasyonunun bu şimdi ilk ayağı. Bunu biliyorsunuz Cuma günü söyledim. Şimdi bu operasyon yapıldı ama bunlar demek ki şaka yaptığımızı zannediyorlar ama bugün yapılan operasyonların bunlara ciddi bir ders olduğu kanaatindeyim ama durmayacağız aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz’’ yanıtını verdi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI