anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kilosu 1000 TL / Sıraya girdiler

Rize'nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda sınırlı miktarda üretilen, ve kilosu bin TL’den satılan dünyaca ünlü Anzer balının, gelecek sezon ürününde sipariş için müdavimleri sıraya girdi.
 Tarih: 01-02-2020 20:35:53
Kilosu 1000 TL / Sıraya girdiler

İkizdere ilçesine bağlı Ballıköy'de deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Anzer Yaylası'nda üretilen balda 1,5 ton rekolte elde edildi ve Eylül ayının sonlarına doğru da satışa sunuldu. Yüzde 80’i satılan Anzer balı için tüketiciler gelecek sezon balından da ön sipariş vermeye başladı.

“İmparator balı” olarak da bilinen Anzer balına, Türkiye’nin yanısıra Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Suudi Arabistan ve İsrail’den de sipariş geliyor.

Türkiye'de en çok bal siparişi verenler arasında ünlü futbolcular da yer alırken, şu ana kadar yüzde 20'si ön siparişle satılan balın, sezon açılana kadar da yüzde 50'sine talep bekleniyor.

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Civelek, ellerinde az miktarda bal kaldığını belirterek, 2019 yılının üreticiler açısından verimli bir yıl olduğunu belirtti.

Civelek, "Satışlarımızı kooperatif üzerinden, internet sitemizden gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bizim bir de müşteri sipariş formumuz var. Bir sene önceden siparişlerini veren müşterilerimiz var. Önceden yeni sezon bal için yazılıyorlar, siparişlerini bize bildiriyorlar” dedi.

Ballıköy’de yaklaşık 2 bin 500 kovanda arıcılık yapılıyor.

Anzer Yaylası, kendine özgü 40 endemik çiçek türünün yanı sıra yüzlerce çeşit bitkiye de evsahipliği yapıyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI