anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

FLAŞ - 700.000 kişi Türkiye'ye ilerliyor

ABD'nin IŞİD'le Mücadele ve Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey, son 3 günde Suriye Ordusu’nun ve Rus savaş uçaklarının İdlib'de 200 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.
 Tarih: 30-01-2020 19:10:22
FLAŞ - 700.000 kişi Türkiye'ye ilerliyor

Brüksel'den telekonferans yöntemiyle gazetecilerin sorularını yanıtlayan James Jeffrey, İdlib'de yerinden edilmiş 700 bin kişinin Türkiye sınırına doğru harekete geçtiğini belirtti.

James Jeffrey, "Bu durum uluslararası bir kriz yaratabilir" dedi.

Jeffrey, kısa vadede ABD'nin Suriye'den kalan askeri birliklerini çekme gibi bir planı olmadığını da sözlerine ekledi.

BBC Türkçe'nin "Moskova, İdlib'deki grupları terör örgütü olarak kabul ederken Ankara bunu reddediyor, buradaki grupları 'direnişçi' olarak kabul ediyor. ABD'nin buradaki tutumu nedir?” sorusuna Jeffrey, şu yanıtı verdi:

"İdlib'de ABD ve Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar var. Daha önce bunlara yönelik operasyonlarımız da oldu, örneğin IŞİD lideri Bağdadi'yi yakaladığımız operasyon. Çok daha büyük gruplar da var, Nusra gibi, Hayat Tahrir el Şam (HTŞ) gibi. Bunlar doğrudan El Kaide'nin uzantıları, terör örgütü olarak kabul ediliyorlar ancak öncelikli olarak Esad rejimiyle mücadeleye odaklanmış durumdalar. 

Henüz biz bu iddiaları kabul etmedik ama kendileri, terörist değil vatansever muhalif savaşçılar olduklarını iddia ediyorlar. Bir süredir uluslararası bir tehdit oluşturduklarını görmedik. Bununla beraber, Ruslara ya da Suriye ordusuna İdlib dışında bir yerde tehdit oluşturmuş da değiller. Bu insanların Ruslara ve Suriye rejimine saldırdığına ve bunların da sadece karşılık verdiğine dair iddiaları çok yakından izliyoruz. 

Bu doğru değil. Sonucu olmayan birkaç küçük saldırı, insansız hava aracıyla yapılan ve kimsenin zarar görmediği saldırılar vari onlar da Rusya ve Suriye rejiminin saldırıları için bahane olarak kullanılıyor.''

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI