anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Zafer Maduro’nun oldu

Venezuela’da Pazar günü yapılan Ulusal Meclis seçimlerinin sonuçları açıklandı.
 Tarih: 10-12-2020 12:56:03
 Zafer Maduro’nun oldu

 

Ulusal Meclisteki 277 sandalyeden 253’ünü, Nicolas Maduro’nun Genel Sekreterliğini yaptığı Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) kazandı.
Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Pazar günü yapılan Ulusal Meclis seçimlerinin sonuçları açıklandı. Konseyin açıklamasında, Nicolas Maduro’nun Genel Sekreterliğini yaptığı Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nin (PSUV) 1. sırada yer alarak, 5 Ocak’ta göreve başlayacak Ulusal Meclis’teki (AN) 277 koltuktan 253’ünü kazandığı belirtildi. PSUV daha önce 87 bölgede birinci partiyken, yeni seçimle beraber 24 bölgede daha üstünlüğünü ele aldı. Konsey, seçimlerde ikinci sırada ise 11 milletvekili ile muhalefet grubu Accin Democrtica’nın yer aldığını belirtti. Avanzada Progresista ve El Cambio ise üçer koltuk kazandı. Seçim sonuçlarında Primero Venezuela ise iki koltuk ile yetindi. Seçim Konseyi, Bağımsız Siyasi Seçim Organizasyon Komitesi partisinden (COPEI) ve Venezuela Komünist Partisi’nden (PCV) birer milletvekilinin seçildiğini açıkladı.
Kayıtlı seçmenlerin yüzde 30,5’inin katıldığı seçimlerde, sürecin şeffaflığı ve geçerliliği bin 500 ulusal gözlemci ve 34 ülkeden 200 temsilcinin onayı ile kabul edildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI