anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

HDP: Yardım engeli var

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) Elazığ'ın Sivrice ilçesine gönderilen yardımlarının bölgeye girişinin engellendiğini duyurdu.
 Tarih: 26-01-2020 20:27:57
HDP: Yardım engeli var

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nca, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Valilik, köyleri arayarak hükümet bağlantılı olmayan yardımların alınmamasını emretmiştir" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Partimizin, belediyelerimizin, il ve ilçe örgütlerimizin topladığı battaniye, çadır, kuru gıda gibi yardımların bulunduğu araçların yolu Emniyet güçlerince kesilmekte, kamyonlar geri gönderilmektedir."

HDP, yardım malzemelerinin, “İçişleri Bakanı'nın talimatıyla depremzedelere ulaştırılamadığını” ileri sürdü.

Açıklamada, "Bölgedeki yurttaşlar ise 2 gündür bölgede inceleme yapan heyetlerimize, yardım dağıtımının AKP il ve ilçe başkanlarının kontrolünde olduğunu, bu konuda tarafgir davranıldığını söylemektedir. Heyetlerimiz yardım ulaşmayan onlarca köy, binlerce insan olduğunu tespit etmiştir" ifadeleri de kullanıldı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI