anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Yumurtacılara % 1 nefesi

Tavuk yumurtasının toptan tesliminde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1'e indirildi.
 Tarih: 21-01-2020 10:14:01
Yumurtacılara % 1 nefesi

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan indirim yılbaşı itibarıyla yürürlüğe girdi.

Af Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (Afyon YUM-BİR) Başkanı Hacı Sait Evrenkaya, toptan satışlardaki KDV oranının yüzde 1'e indirilmesiyle üreticinin sırtındaki yükten kurtulduğunu belirtti.

Yumurta üreticilerinin son 1 yıldır ciddi sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıları gıda sektörü başta olmak üzere devlet yetkililerinin ve kurumların da bildiğini söyleyen Evrenkaya, şunları söyledi:

"Yemde KDV'nin yüzde 1'e düşmesinden sonra yumurta üreticileri olarak bizim de her ay ödemek zorunda olduğumuz yüzde 8'lik KDV yükünün aşağıya çekilmesi isteğimiz, hükümetin yılbaşından itibaren yürürlüğe giren uygulamasıyla üreticiye nefes aldırdı."

2019 YILINDA 79 MİLYON İHRACAT

Evrenkaya, "Türkiye, dünya genelinde yumurta tüketiminde 8'inci, yumurta ihracatında ise 3'üncü sırada yer aldığını belirterek, Afyon’da 25 milyon yumurtacının 2019’da 79 milyon dolarlık ihracat yaptığını açıkladı.

KDV indiriminin halkı mutlu etse de üreticiyi hala zor durumda bıraktığını vurgulayan Evrenkaya, şöyle dedi:

"KDV indiriminden önce 40 kuruş olan yumurta, bugün itibarıyla 30 kuruşa düştü. Böylece piyasadaki yumurta fiyatında yaklaşık yüzde 25 oranında fiyat düşüşü yaşandı. Ortalamada 35 kuruşa mal ettiğimiz yumurtayı 25 kuruşa sattık."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI