anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Mansur Yavaş: Azrail kesiliyorlar!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bizde belediye başkanları seçildikten sonra tabiri caizse Azrail kesiliyorlar. Hepsi değil ama birçoğu öyle. Parayı istediği gibi harcıyor. Kimseye hesap vermiyor. Vatandaşı da dinlemiyor. Burada bir yanlışlık var" dedi.
 Tarih: 13-01-2020 10:15:52   Güncelleme: 13-01-2020 10:57:52
Mansur Yavaş: Azrail kesiliyorlar!

Yavaş, Karar gazetesinden Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 10 aydır görevini yürüten Yavaş’a bu süre içinde Ankara’da hangi değişikliklerin yaşandığı soruldu. Belediye başkanın cevabı şöyle oldu:

"Ben sadece Ankara'da değil Türkiye'de bir zihniyeti değiştirmeye çalışıyorum. Belediye başkanı seçiliyor, toplumun değer yargılarıyla oynuyor. İnsanları ötekileştiriyor, o makamdan yararlanarak. Halbuki o makamda oturmak bir hiç. Bu makam bunları yapabilecekleri bir makam değil. Bu makam hizmet makamı. Ve tarafsız bir şekilde sadece ve sadece iş yapılması gereken bir makam.”

YAVAŞ: BEN BİR MEMURUM

Mansur Yavaş, “Şimdi ben baştan beri şunu söylüyorum. Birincisi ben insanların vergisiyle hizmet yapmaya çalışan bir memurum. Ötesi değilim. Hani bu hizmetkarlık falan filan da değil. Yani lafla hizmetkarınız filan değil. Gerçekten benim maaşımı halk veriyor. Ben onlardan toplanan vergiyi harcıyorum” dedi.

Çağdaş ülkelerin birçoğunda, mesela İngiltere’de Londra hariç hiçbir belediye başkanının işe gitmediğini, maaş almadığını anlatan Yavaş, şöyle devam etti:

“Belediye Meclis üyeleri yönetir. ABD’de belediye meclisi seçilir. Bir bütçe vardır, yapılacak işleri planlar. Belediye başkanını maaşlı CEO gibi atarlar. Beceremezse çıkarırlar. Bütçenin hazırlanmasına onay verirler. Şimdi bunu özellikle hep anlatmamın sebebi bizde belediye başkanları seçildikten sonra tabiri caizse Azrail kesiliyorlar. Hepsi değil ama birçoğu öyle. Parayı istediği gibi harcıyor. Kimseye hesap vermiyor. Vatandaşı da dinlemiyor. Burada bir yanlışlık var."

RAHAT VE UCUZ ULAŞIM

Toplumun kaliteli, rahat ve ucuz ulaşım istediğini söyleyen Yavaş, şöyle devam etti:

"Bunu nasıl yapacağınızın maliyetini vatandaşa çıkarmanız lazım. Mesela metro meselesi. Ankara’da metronun bir hattı bir milyon dolara çıkıyor. Bir hat. Bir milyon dolara çıkan metronun şuandaki kullanım adedine baktığınız zaman hiç rantabl çıkmıyor. Neden çıkmıyor? Çünkü Ankara'da alt üst geçitler nedeniyle insanlar araba kullanma rahatlığına alıştı. Şehrin içi otoban gibi oldu. Toplu ulaşıma binmek istemiyor kimse. Yani neredeyse kanuni zorunluluk çıkarmanız gerekecek binilmesi için."

CUMHURBAŞKANI İLE DİYALOG

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık karşılaştığının hatırlatılması üzerine ilişkileri hakkında şunları söyledi:

"Hoşgeldiniz, güle güle. Onun ötesinde pek bir şey olmuyor. Bir sefer su kredisi için kendisine rapor sundum. Acil yapılması gerekiyor diye. İlgileneceklerini söylediler ama sonradan duyduğum kadarıyla, net bilgi değil bu, krediyi gerçekten acil ihtiyaçları için değil de müteahhit borcunu ödemekte kullanacak demişler güya. Öyle bir söz var. Halbuki acil ihtiyaçlar olduğu, kredinin niçin çekildiği belli. İlk defa ASKİ bütçesi 500 milyon liraya yakın eksik borçla kapatıldı.”

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI