anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ANLAŞTILAR - NATO harekete geçecek!

ABD Başkanı Trump ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “NATO'nun Orta Doğu'daki sürece daha çok katkıda bulunabileceği” üzerinde anlaştı.
 Tarih: 09-01-2020 06:57:41   Güncelleme: 09-01-2020 07:29:41
ANLAŞTILAR - NATO harekete geçecek!

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, gece saatlerinde telefonla yapılan görüşmede, Başkan Trump'ın Jens Stoltenberg'e, Ortadoğu'da barışın korunması ve çatışmanın önlenmesi anlamında NATO'nun rolünün artmasının önemini vurguladığı belirtildi.

Telefon görüşmesi sonrası NATO'dan da benzer bir açıklama geldi ve Trump'ın NATO'dan Ortadoğu'daki sürece daha çok müdahil olmasını istediği aktarıldı.

Açıklamada "NATO'nun bölgesel istikrara ve uluslararası terörizmle mücadeleye daha fazla katkıda bulunabileceği" konusunda hemfikir oldukları bildirildi.

Açıklamada NATO'nun, Irak ve Afganistan'daki eğitim faaliyetleri ve IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon'un bir parçası olarak, uluslararası terörizmle mücadelede kilit rol oynadığı da ifade edildi.

ABD Başkanı Trump, İran'ın Çarşamba sabaha karşı yaptığı balistik füze saldırılarının ardından, dün Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında, "İran savaşı tetikledikçe Orta Doğu'ya barış ve istikrar gelmeyecek. Ancak daha ileri gitmesine izin verilmeyecek. NATO'dan da bu sürece daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim" demişti.

Trump, İran'ın Irak'taki saldırılarında hiçbir Amerikalı’nın ve Iraklı’nın zarar görmediğini, erken uyarı sisteminin gayet iyi çalıştığını da belirtmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, Irak'taki Amerikan üslerinin vurulmasının, Tahran'ın ABD karşısında geri çekilmeyeceğini gösterdiğini söylemişti.

Ruhani, Washington yönetimi için "Akılları varsa, şu noktada başka bir eyleme girişmezler" demişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI