anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Trump’tan yeni lakaplar

ABD Başkanı Donald Trump, muhtemel rakiplerine lakaplar takarak yüklendi.
 Tarih: 31-01-2020 11:03:57   Güncelleme: 31-01-2020 12:18:57
Trump’tan yeni lakaplar

Trump, Demokrat Parti’nin başkan adaylarını belirlemek için yapacağı ön seçimden önce kırsal kültürüyle bilinen Iowa eyaletinin başkenti Des Moines’da bir miting düzenledi.

ABD Başkanı, Iowa’da tarımın önemine değinerek, şunları söyledi:

“Çiftliklerimizi ezip geçecek, muhteşem ineklerimizi mahvedecek. Onlar ineklerimizi öldürmek istiyor. Nedenini biliyorsunuz, değil mi? Söylemeyin. İneklerimizi öldürmek istiyorlar. Yani sıradaki sensin. Eğer kazanmazsak çiftlikleriniz cehenneme dönecek. Bunu şimdiden söyleyebilirim” dedi.

Trump başkanlık görevine gelmeden önce de Suudi Arabistan'la ilişkilerine yönelik eleştiriler üzerine bu ülkeyi “süt veren inek” olarak nitelemiş, süt kesilince katledilmesi gerektiğini savunmuştu.

Iowa mitingine Donald Trump’ın muhaliflerine yönelik yaptığı kelime oyunları da damga vurdu.

Görevden azli istemiyle Senato'da başlayan soruşturmayı yürüten İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff’in soyadını “Shifty” (kaypak, güvenilmez) olarak telaffuz eden Trump, “Geceleri yatağına uzanır, yönünü değiştirir ve döner. Köpek gibi terler” dedi.

Muhtemel rakiplerine birer isim takan Trump, Michael R. Bloomberg’e “Mini Mike”, Joe Biden’a “Uykucu” (Sleepy Joe) ve Bernie Sanders’a “Çatlak” diye seslendi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI