anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Berna Laçin’e beraat

İstinaf Mahkemesi, çocuklara yönelik cinsel istismar ve öldürme eylemlerinin tartışıldığı sırada yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan Berna Laçin'e verilen beraat kararını onayladı.
 Tarih: 16-01-2020 16:12:27
Berna Laçin’e beraat

Berna Laçin hakkında, "Halkın bir kesininin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Davaya bakan İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi, 19 Şubat 2019 tarihli karar duruşmasında suçun unsurları bulunmadığı gerekçesi ile Berna Laçin'in beraatine karar vermişti.

Karara itiraz eden İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstinaf Mahkemesi'ne başvurarak kararın bozulmasını ve Berna Laçin'in cezalandırılmasını talep etmişti.

Davaya bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, oy birliği ile alınan kararda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini reddetti.

Kararda, istinaf başvurusunda bulunan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararı Yargıtay nezdinde temyiz etme hakkının bulunduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Berna Laçin’in söz konusu Twitter paylaşımı şu şekilde:

"İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşa etmez"

Laçin’in iddianamesinde, paylaşımı kendisinin yaptığını kabul edip, paylaşımda Medine şehrinin İslam peygamberinin kabrinin bulunduğunu ve bu şehirde tecavüz rekoruna sahip olmasının nesnel veriye dayanmadığı belirtilmişti. (Kaynak: Ajanslar)

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI