anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

AK Parti'den 3 dilden: Hayır!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili açıklamasına, yayımladığı Türkçe, İngilizce ve Arapça mesajla tepki gösterdi.
 Tarih: 28-01-2020 21:10:47   Güncelleme: 28-01-2020 23:01:47
AK Parti'den 3 dilden: Hayır!

AK Parti'li Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı “Yüzyılın Anlaşması” planına tepki göstererek, Twitter hesabından Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak paylaştığı mesajda şöyle yazdı:

"Hayır Trump! Kudüs İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devletinin başkentidir."

BEYAZ SARAY’DA AÇIKLANDI

Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte "Yüzyılın Planı" adını verdiği, 80 sayfadan oluşan Orta Doğu Barış Planı'nı Beyaz Saray’da açıkladı.

Trump, “Kudüs bölünmemiş bir şekilde İsrail’in olacak. İsrail devletinin güvenliği hiçbir şekilde tehlikeye girmeyecek. Bizim bu planımızla İsrail’in güvenliği sağlanmış olacak. Herkesin bildiği gibi ben ABD için çok şey yaptım” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a da seslenen Trump, "Abbas, barış yolunu seçersen hem ABD hem diğer ülkeler yardım için yanında olacaktır" dedi.

ABD Başkanı, Filistinliler’in anlaşmayı gözden geçirip, bağımsız devlet olmak için 4 yıllık süresi olduğunu sözlerine ekledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin sözde barış planı ölü doğmuştur. Bu plan, iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını gasp etmeyi hedefleyen bir ilhak planıdır. Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz. Kudüs kırmızı çizgimizdir. İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz. Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağız. Filistin topraklarında bağımsız Filistin için çalışmaya devam edeceğiz."


Açıklamada ayrıca, “Filistin'in kabul etmeyeceği hiçbir planın desteklenmeyeceği kaydedilerek, işgal politikalarına son vermeden Ortadoğu'ya barış gelmeyeceği” belirtildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI