anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

2020/TÜRKİYE - Kaç kişi iflas edecek?

2020 yılında Türkiye’de tahmin edilen iflas oranının yüzde 5.0 olacağı öngörüsünde bulunuldu.
 Tarih: 17-01-2020 12:17:00
2020/TÜRKİYE - Kaç kişi iflas edecek?

Dünyanın önde gelen alacak sigortası şirketlerinden Euler Hermes, "Global İflas Raporu"nu açıkladı.

Raporda, Çin’deki iflasların artışı ve Batı Avrupa ile Kuzey Amerika’da daha az oranda iflas artışlarının gerçekleşmesi eğilimin tersine dönmesinde rol oynadığı belirtildi ve iflaslardaki artışa ek olarak büyük ölçekli şirketler genelinde yaşanan büyük çaplı iflas sayılarındaki artışın da kalıcılaştığına dikkat çekildi.

Rapor verilerine göre

"2019 yılının ilk üç çeyreğinde toplamda 145 milyar euroluk ciroyu aşan bu tip 249 iflas yaşandı.

"Sözkonusu iflasların en çok yoğunlaştığı alanlar Asya’da inşaat, Kuzey Amerika’da enerji ve perakende ve Batı Avrupa’da perakende ve hizmet sektörleri oldu. 2020 yılında iflaslar (yıllık +%6) üstüste dördüncü kez artmaya devam edecek.

"Gelişmiş ekonomiler ve sanayi sektöründe düşük büyüme ivmesinin beklenenden daha uzun süredir devam ediyor olması, ticari anlaşmazlıkların gecikmeli etkileri, siyasi belirsizlikler ve sosyal gerilimler şirketler üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek."

GLOBALDE YÜZDE 6 İFLAS

Euler Hermes Türkiye CEO’su Özlem Özüner, Global İflas Raporu’nu şöyle değerlendirdi:

"2020 yılında her beş ülkenin dördünde iflas oranında artış olacak. Globalde yıllık yüzde 6.0 oranında iflas artışı beklenirken, bu oran Türkiye’de yüzde 5.0 ile global ortalamanın altında kalacak.

"2020 yılında iflaslarda yine bir artış yaşanmasını bekliyoruz. Bu artış 2016 yılından beri görülen en düşük hızda olacak olsa da üst üste gerçekleşecek dördüncü artış olacak.

"Bu görünüm, şirketler için olağan sorunlara ek olarak 2020 yılında ek zorluklar anlamına geliyor: Küresel iflaslara ait bu görünüm daha seçici ve korumacı kredi yönetimi icraatlarını zorunlu kılıyor.

"Aynı zamanda, 2020 yılında yüksek seviyede oynaklık yaratacak ticari anlaşmazlıkların ve siyasi risklerin yakından takip edilmesini gerektiriyor."

EULER HERMES NEDİR?

Alacak sigortasında 100 yılı aşan tecrübesiyle, Euler Hermes şirketler arası müşterilerine nakit ve ticari alacakların yönetimini destekleyecek finansal hizmetler sunuyor. Euler Hermes, sahip olduğu bilgi ağı ile küresel GSYİH’in yüzde 92’sini temsil eden pazarlarda faaliyet gösteren küçük, orta ve çok uluslu şirketlerin kurumsal ödeme gücünde günlük değişimleri takip ve analiz ediyor.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI