anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Antwerp’e Kürt kaleci

İran Birinci Lig takımlarından Persepolis’in forması giyen Kürt kaleci Alirıza Biranwend, Belçika’nın Royal Antwerp kulübü ile ön sözleşme imzaladı.
 Tarih: 29-01-2020 20:29:55   Güncelleme: 29-01-2020 20:31:55
Antwerp’e Kürt kaleci

İran Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Alirıza Biranwend, kulübü devre arasında takımdan ayrılmasına razı olmayınca trasfer için arayol bulundu.

Persepolis’in sezon sonunda gerçekleşecek olan transferden 700 bin dolar alacağı, Kürt futbolcunun da 4 milyon dolar karşılığında yeni takımı ile ön sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Belçika ligi takımlarından Genk’in de Biranwend’i istediği ancak futbolcuğunun Royal Antwerp’in talebini daha cazip bulduğu belirtildi.

Biranwend, 2014’ten 2019’a kadar tüm sezonlarda İran Birinci Ligi’nin “En İyi Kalecisi” seçildi. Ayrıca 2019’da da İran’da yılın kalecisi seçildi.

Lorıstan bölgesinde fakir bir ailede dünyaya gelen ve Naft takımı ile yıldızı parlayan genç kaleci daha sonra Tractor Sazi formasını giydi.

2018 Dünya Kupası’nda gösterdiği performans ve özellikle de Portekiz maçınca Cristiano Ronaldo’nun penaltısını kurtarması Biranwend’i dünyada tanınan kalecilerden biri yaptı.

Biranwend’in transfer olduğu Royal Antwerp, 23 haftası geride kalan Belçika liginde 3’üncü sırada yer alıyor.

  Kaynak: Rûdaw
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI