anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Prof. Dr. Alkin: Tek hane intihar olur

Altınbaş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emre Alkin, teknik olarak tek haneli enflasyon beklentisi oluşmadan tek haneli faiz denemesinin intihar olacağını belirtti.
 Tarih: 16-01-2020 19:42:38   Güncelleme: 16-01-2020 19:53:38
Prof. Dr. Alkin: Tek hane intihar olur

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün politika faizini 75 baz puan düşürdü.

Prof. Dr. Emre Alkin, yaptığı açıklamada, “Teknik olarak tek haneli enflasyon beklentisi oluşmadan tek haneli faiz denemesi intihar olur” dedi.

Merkez Bankası’nın bugüne kadar süreci dengeli yönettiğini ifade eden Prof. Dr. Alkin, “Radikal bir adımla bu algının bozulması tüm kazanımların geri verilmesi sonucunu doğuracaktı” diye konuştu. 

2019 yılı bütçe gerçekleşmelerinin kamu maliyesinin özel sektöre destek verecek bir mecali olmadığını gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Emre Alkin, şöyle devam etti: 

“Çok ciddi bir bütçe açığı verdik. Tekrar faiz dışı açık vermeye başladık. Ancak kamunun genişlemesinin talep arttırıcı, nihayetinde enflasyonu yükselten bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.”

Prof. Dr. Emre Alkin, vergi politikalarının büyümeye katkı vermesini beklemediğini de ifade etti.

Prof. Dr. Emre Alkin, “Özetle Merkez Bankası bugüne kadar elinden geleni yaptı diyebilirim. Bu kadar güzel bir idareden sonra, şok bir faiz kararıyla bu seyri bozmayacağını düşünüyordum, öyle de oldu” dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI