anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Demirtaş artık köşeyazarı

Tutuklu HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam gazetesinde ilk köşe yazısını kaleme aldı.
 Tarih: 12-02-2020 16:35:51   Güncelleme: 12-02-2020 17:09:51
Demirtaş artık köşeyazarı

 

Demirtaş, “Türkiye’nin İdlib çıkmazı” başlığıyla Suriye’deki gelişmelere ayırdığı köşe yazısında, “Türkiye Suriye’deki hatalı stratejisinden vazgeçerse herşey Türkiye’nin lehine döner” dedi.

Türkiye’nin Kürtler ve Şam ile diyalog seçeneklerini devreye sokması durumunda mevcut durumun tersine döneceğini ifade eden Demirtaş, şunları belirtti:

“AKP bu stratejik değişikliği yapar mı peki? Maalesef bu pek mümkün görünmüyor. Erdoğan dönülmez akşamın ufkunda artık. En büyük fırsat, 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe’de kendisine sunulmuş, ama o, ne yazık ki bu fırsatı elinin tersiyle itmişti. AKP iktidarı yanlış politikalarını değiştirmiyor ama bu hataların faturasını en ağır şekilde ödeyen halk AKP’yi iktidardan indirecek. Bunu ilk seçimde göreceğiz.” 

Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “tüm diyalog kapılarını kapatmakla ne kadar büyük bir hata yaptığını anlamaktan uzak görünüyor” diyen Demirtaş, “Oysa Suriye Kürtlerinin Türkiye’ye yaptığı diyalog ve barış çağrısı -iç ve dış politikadaki bağnazlık bir kenara bırakılabilirse- birçok olumlu gelişmeye kapı aralayabilir” ifadesini kullandı.

CEZAEVİNDE 3 KİTAP

HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016’da tutuklanmıştı. 

Tutuklu bulunduğu sürede ‘’Seher’’ ve ‘’Devran’’ adında 2 öykü kitabı ve ‘'Leylan’’ adında 1 roman yazdı. 

Demirtaş’ın çizdiği resimler de zaman zaman sosyal medya hesabından paylaşılıyor.

Son olarak mizah dergisi Leman'a da karikatür çizen Demirtaş, bugün itibariyle Yeni Yaşam gazetesinde köşe yazmaya başladı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI