anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ünlü yazardan terk kararı

Ünlü korku kitaplarının yazarı Stephen King, güvenlik sebebiyle Facebook hesabını sildiğini duyurdu.
 Tarih: 01-02-2020 20:03:47   Güncelleme: 01-02-2020 20:12:47
Ünlü yazardan terk kararı

Kullanıcı verilerinin gizliliği ve daha farklı birçok konuda eleştiri oklarının hedefi olan Facebook, ünlü isimlerden de darbe almaya devam ediyor.

Son yaşanan gelişmede ünlü yazar King, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Facebook hesabını sildiğini bildirdi.

King, hesabını silmesinin sebebi olarak sosyal medya platformunun politik reklamlarda yanlış bilgilendirme yapmasını ve ayrıca kişisel verilerinin gizliliği hakkındaki endişelerini gösterdi.

Yazar, "Facebook hesabımı kapatıyorum. Facebook üzerindeki siyasi reklam yığınından son derece rahatsızım ve aynı zamanda Facebook'un kendi kullanıcılarının gizliliğini de koruduğuna emin değilim. Beni (ve Molly'yi) Twitter üzerinden takip edebilirsiniz” diye yazdı.

Günümüz dünyasının en önemli yazarlarından biri olan Stephen King, Facebook hesabını 28 Aralık 2012 yılında açmıştı ve 5,3 milyon takipçisi bulunuyordu.

Öte yandan yazarın Twitter’daki takipçi sayısıysa 5,6 milyon.

STEPHEN EDWİN KİNG KİMDİR?

21 Eylül 1947’de Portland / Maine’de doğdu.

Genellikle gerilim ve korku türünde eserler yazdı. Kitaplarının çoğu Türkçe’ye de çevrilmiştir. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlandı. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında bitirdiği Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür.

Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarıldı.

Kendisini tekrar ettiği gerekçesiyle 2002 yılında yazarlığı bıraktı. Ancak bu açıklamadan sonra birçok yeni eser yazdı. King’in en son romanı 2019'da yayımlanan The Institute'dür.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI