anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Van’da 765 yol kapandı

Van'da dün etkili olan kar yağışı nedeniyle 765 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
 Tarih: 09-02-2020 09:50:00   Güncelleme: 09-02-2020 09:52:00
Van’da 765 yol kapandı

 

Van-Bahçesaray ve Çatak yolu, olumsuz hava koşulları ve can güvenliği nedeniyle valilik kararıyla araçların giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Bu arada bir itfaiye personelinin çığ altında kaldığı bölgede bugün de, olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışma yapılmayacağı, hava koşullarının düzelmesi halinde teknik heyetin bölgede inceleme yapacağı belirtildi.

Kent merkezinde 40 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle, Van-Bahçesaray karayolunda düşen çığın altında kalan itfaiye personeline ulaşılması için olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün de çalışmaların yapılmayacağı belirtildi. 

Van Valiliği'nin kararıyla, olumsuz hava koşulları ve can güvenliği nedeniyle Van-Bahçesaray ve Çatak karayolunda araçların giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Bölgede etkili olan kar fırtınası ile birlikte sis de etkili oluyor. 

Kent genelinde kapanan 415 mahalle ve 350 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, çalışma başlattı. Ekipler, bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarına zaman zaman ara vermek zorunda kalıyor.

 

Etiketler Van Kış Kar
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI