anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 19.00'da açıklama yapacak

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, koronavirüs ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklama yapıyor...
 Tarih: 07-04-2020 19:18:10   Güncelleme: 07-04-2020 19:57:10
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 19.00'da açıklama yapacak

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

-83 milyonu oluşturan bireylerin izolasyon konusunu hayat tarzına getirmesi gerekmektedir. Hepimizi eşit derece ilgilendiren virüse karşı güç birliği içinde olmamız gerekiyor.

-Toplum Bilimleri Kurulu oluşturuldu. Toplum olarak nelerden kaçınması gerektiğine dair tekliflerde bulunacak. Dünyada bir ilk olacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde olacak.

-Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır. Bütün bu risklerlere karşı başvuracağımız çözüm izolasyondur. Test sayısı arttıkça doğal olarak vaka sayımız da artmaktadır. Pozitif vakalarla test sayı arasındaki ilişki tarama konusundaki başarıdan kaynaklanmaktadır.

-Bugünkü test sayımız 20 bin 23. Bugünkü vaka sayımız 3 bin 892. Bugünkü vefat sayımız 76. Bugünkü iyileşen hasta sayımız 256.

-İstanbul'da 2 tane bin yataklı hastane oluşturulacak. Tek kişilik bin odalı bir hastaneden bahsediyoruz. Bu iki hastaneye prefabrik, pandemi sonrası devre dışı olacak şekilde düşünmedik. İçinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek şekilde tasarladık. 

Ayrıntılar geliyor....

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI